biszkopt ciemny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szklanka

1 szklanka

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

5 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wymieszać z cukrem na puszystą masę.

Krok 2

Dodać mąkę przesianą przez sito z proszkiem do pieczenia i kakao.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 4

Wlać do foremki posmarowanej i obsypanej bułka tartą.

Krok 5

Piec w piekarniku ok 30 min. w 170 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • biszkopt ciemny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • biszkopt ciemny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • biszkopt ciemny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • biszkopt ciemny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • biszkopt ciemny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • biszkopt ciemny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • biszkopt ciemny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej