Biszkopt z mąki razowej

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

376

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

4 sztuki

375 gramów

250 gramów

125 gramów

1 łyżeczka

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić żółtka z cukrem do białości, następnie dodać jogurt, olej, ciągle ubijając (dodawać powoli).

Krok 2

Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Ubić białka na sztywną pianę, dodawać stopniowo do masy delikatnie łącząc.

Krok 4

Dodać frutos sekos.

Krok 5

Zagrzać piekarnik do temp. 180 st. C, włożyć ciasto.

Krok 6

W chwili gdy włożymy ciasto do piekarnika, zmniejszamy temp. na 160 st. C (Blaszka mała).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z mąki razowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z mąki razowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z mąki razowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z mąki razowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z mąki razowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z mąki razowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z mąki razowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Frytki czosnkowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej