Biszkopt ze śliwkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1

1

2 kilogramy

2 opakowania

1

6 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wbić do naczynia, przelać do miski.

Krok 2

Do tego samego naczynia wsypać taką ilość mąki a potem cukru do jakiej sięgały jajka - tak wymierzam składniki na biszkopt.

Krok 3

Utrzeć kogel-mogel, dodawać po trosze mąkę z proszkiem.

Krok 4

Miksować na puszystą masę.

Krok 5

Przelać do formy wysmarowanej Kasią.

Krok 6

Owoce umyć, wypestkować.

Krok 7

Ulożyć przepołowieniem do góry na cieście biszkoptowym.

Krok 8

Upiec. Wystudzić.

Krok 9

Przygotować galaretki wg opakowania - tężejącą wylać na ciasto:)

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej