Biszkopt ze śliwkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1

20 gramów

1

1

2 opakowania

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wbić do naczynia, przelać do miski.

Krok 2

Do tego samego naczynia wsypać taką ilość mąki a potem cukru do jakiej sięgały jajka - tak wymierzam składniki na biszkopt.

Krok 3

Utrzeć kogel-mogel, dodawać po trosze mąkę z proszkiem.

Krok 4

Miksować na puszystą masę.

Krok 5

Przelać do formy wysmarowanej Kasią.

Krok 6

Owoce umyć, wypestkować.

Krok 7

Ulożyć przepołowieniem do góry na cieście biszkoptowym.

Krok 8

Upiec. Wystudzić.

Krok 9

Przygotować galaretki wg opakowania - tężejącą wylać na ciasto:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej