Błyskawiczny słonecznikowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

181

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

3 łyżeczki

3 łyżeczki

2.5 szklanki

4 łyżki

3 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię roztopić na patelni, dodać słonecznik, posypać cukrem i podprażyć na złoty kolor (ok. 8 minut).

Krok 2

Prażony słonecznik rozłożyć na 2 talerzach, żeby ostygł.

Krok 3

W tym czasie ubić śmietanę kremówkę dodając 3 łyżeczki cukru pudru i kawy rozpuszczalnej.

Krok 4

Na pierwszy spód tortowy wyłożyć 1/3 ubitej kremówki i posypać grubo prażonym słonecznikiem.

Krok 5

Przykryć krążkiem ciasta.

Krok 6

Po czym następna bita śmietana i znów słonecznik, i tak do końca.

Krok 7

Wierzch tortu musi być posypany grubo słonecznikiem, można posypać również boki.

Krok 8

Błyskawiczny przepis, a rezultat naprawdę efektowny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczny słonecznikowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczny słonecznikowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczny słonecznikowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczny słonecznikowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczny słonecznikowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczny słonecznikowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczny słonecznikowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej