Całusek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

115

283 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

60 dekagramów

400 gramów

4 łyżki

6 sztuk

1 opakowanie

lukier:

2 sztuki

20 dekagramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto, a następnie schłodzić w lodówce. Następnie rozwałkować i wycinać krążki - upiec.

Krok 2

Po upieczeniu przesmarować kremem lub marmoladą połowę ciasteczek i skleić z pozostałymi.

Krok 3

Wierzch oblać przyrządzonym lukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Całusek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Całusek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Całusek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Całusek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Całusek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Całusek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Całusek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej