Cappuccino

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

0.75 szklanki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

masa:

4 opakowania

1.5 opakowania

0.5 opakowania

2 łyżeczki

5 sztuk

1 szklanka

1 opakowanie

poncz:

1 szklanka

1 opakowanie

1 szklanka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: jaja ubić z cukrem na puch , powoli dodawać resztę składników, wymieszać i piec na złoty kolor w 180 st C

Krok 2

Masa: ubić jaja z cukrem na parze, ostudzić ,w tym czasie Kasię utrzeć na puszystą masę, dodać serki , mleko w proszku, masę jajeczną, na koniec rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.

Krok 3

Na ostudzony i nasączony biszkopt nakładamy połowę masy,następnie kładziemy biszkopty moczone w cappuccino(ściśle układamy) i nakładamy drugą część masy. wierzch posypujemy startą czekoladą lub kakao i kawa rozpuszczalną. Wstawić do lodówki do stężenia . Osobiście ciasto robię dzień wcześniej, aby przez noc dobrze stezało .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
21 osób ogląda przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej