Składniki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
20 gramów
1 sztuka
20 gramów
20 mililitrów
1 pęczek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby Mun i makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy na 5 minut.

Krok 2
Do 0,5 litra wody dodajemy 2 bulionetki Knorr, pokrojony imbir z listkiem cytrynowym, drobno posiekaną papryczkę chilli oraz trawę cytrynową. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.

Krok 3
Do wywaru dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Gotujemy 5 minut.

Krok 4
Dodajemy krewetki oraz grzyby i makaron. Dodajemy posiekany w słupki szczypiorek, kolendrę oraz sos sojowy.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Chińska zupa cytrynowa - VIDEO

