ciacho "Gąbka"

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

8 sztuk

2 sztuki

8 łyżek

8 łyżek

2 łyżeczki

biszkopt 2:

8 sztuk

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

masa:

0.5 litra

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykonanie biszkoptu nr1 Żółtka oraz dwa całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem wymieszać.Ciasto przelać na przygotowana blaszkę i piec 30min. w 180 stop.Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty.

Krok 2

Wykonanie biszkoptu nr.2 białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodając cukier. Następnie wsypać mak oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem delikatnie wymieszać.Tak przygotowane ciasto piec na tej samej blaszce, na której piekliśmy pierwsze ciasto. 30min. w temp.180 stop

Krok 3

Masa śmietanowa: Każdą galaretkę rozpuścić osobno w szklance gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.Śmietanę dokładnie schłodzić, a następnie ubić na sztywno i podzielić na 2 części. Do każdej części , cały czas ubijając dodać tężejące galaretki.

Krok 4

Na pierwszy blat biszkoptowy wyłożyć jedna cześć masy śmietanowej i przykryć ciastem makowym. Następnie wyłożyć drugą cześć masy i przykryć drugim blatem biszkoptowym.N a koniec ciasto udekorować wg własnego uznania.SMACZNEGO:))

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciacho "Gąbka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciacho "Gąbka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciacho "Gąbka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciacho "Gąbka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciacho "Gąbka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciacho "Gąbka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciacho "Gąbka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej