ciasteczka biszkoptowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddzielić o białek.

Krok 2

Białka ubić z odrobiną soli na sztywną pianę, dodać cukier i cały czas ubijać.

Krok 3

Następnie dodac żółtka i dalej ubijać.

Krok 4

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta, lekko wymieszać, można też przez chwilę miksować na małych obrotach.

Krok 5

Prostokątną blaszkę 24/28 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto.

Krok 6

Biszkopt piec 20-25 min. w temperaturze 175 stopni C.

Krok 7

Ostudzone ciasto pokroić na kwadraty jednakowej wielkości i ciasteczka są gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasteczka biszkoptowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasteczka biszkoptowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasteczka biszkoptowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasteczka biszkoptowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasteczka biszkoptowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasteczka biszkoptowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasteczka biszkoptowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej