Ciasteczka biszkoptowe z galaretką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Margarynę rozpuścić i ostudzić, stopniowo dodawać do masy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 10-15 minut. Po upieczeniu ostudzić i powykrajać krążki.

Krok 2

Galaretkę rozrobić i odczekać aż zacznie lekko tężeć. Szklanki obłożyć folią. Krążek biszkoptu włożyć do środka jako spód. Zalać do połowy galaretkę i włożyć drugi krążek biszkoptu na wierzch. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia .Po zastygnięciu odwrócić szklankę i wyjąc biszkopt z galaretką. Na wierzch położyć delicje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka biszkoptowe z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka biszkoptowe z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka biszkoptowe z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka biszkoptowe z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka biszkoptowe z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka biszkoptowe z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka biszkoptowe z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej