Ciasteczka kokosowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

15 dekagramów

90 gramów

8 dekagramów

9 dekagramów

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiać mąki i proszek na stolnicę, dodać cukier i kokos, dodać smalec i Kasię - posiekać wszystko nożem.

Krok 2

Na koniec dodać jajko i zagnieść ciasto. Odłożyć ciasto do lodówki na kilka godzin.

Krok 3

Ze schłodzonego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 4

I kłaść je na wyłożoną papierem blachę spłaszczając je i robiąc dołki w środku. Do dołów nakładać łyżeczką gęstą marmoladę.

Krok 5

Ciasteczka piec na lekko złoty kolor (ok. 10 minut) w temp. 160 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej