Ciasteczka wyciskane

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

19

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij
Ciasteczka wyciskane

Składniki

1 kilogram

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1.5 łyżeczki

1

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy Kasię, proszek do pieczenia i siekamy nożem.

Krok 2

Z jajek i cukru robimy kogel mogel, dodajemy do mąki zagniatając ciasto. Dodać śmietanę i aromat, zagnieść wszystko energicznie. Wkładamy na około 30 minut do lodówki.

Krok 3

Następnie kroimy na cztery części i każdą część wałkujemy na placek (żeby nie był bardzo cienki).

Krok 4

Foremkami do ciastek można różne kształty robić, moje są serduszka dlatego na Dzień Mamy. Wycinamy Serduszka, żeby każde miało parę, w jednym robimy mniejsze serduszko. Układamy na blaszce i pieczemy 30 minut.

Krok 5

Tak gotowe ciastka po wystudzeniu smarujemy dżemem (można wiśniowym) i kładziemy drugie serce z dziurką. Gotowe. Smacznego, wszystkim Mamom najlepszego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka wyciskane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka wyciskane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka wyciskane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka wyciskane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka wyciskane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka wyciskane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka wyciskane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej