Ciasteczka z miodem i skórką cytrynową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 gramów

125 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

300 gramów

110 gramów

1 sztuka

1.5 łyżeczki

dekoracja:

1 sztuka

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrami i miodem, dodać jajko, utrzeć ponownie. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, startą skórkę z cytryny.

Krok 2

Zagnieść (dodać tyle mąki, aby ciasto odrywało się od dłoni) wstawić do lodówki na ok. 40 minut.

Krok 3

Ciasto rozwałkować, wycinać kształty, posmarować żółtkiem jajka zmieszanego z mlekiem.

Krok 4

Wstawić blachy do piekarnika nagrzanego na ok .180 stop., C dopóki się nie zarumienią.

Krok 5

Udekorować polewą, posypać orzechami, poczekać aż polewa wystygnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z miodem i skórką cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z miodem i skórką cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z miodem i skórką cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z miodem i skórką cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z miodem i skórką cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z miodem i skórką cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z miodem i skórką cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej