Ciastka Małgosi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

28 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

10 dekagramów

0.125 litra

10 dekagramów

2 sztuki

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki razem posiekać i wyrobić na stolnicy.

Krok 2

Cienko rozwałkować ciasto i wykrawać ciastka.

Krok 3

Posmarować białkiem.

Krok 4

Po upieczeniu położyć na środek ciastka troszkę kremu "krówka" z puszki, a na to wiśnie z syropu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka Małgosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka Małgosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka Małgosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka Małgosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka Małgosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka Małgosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka Małgosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
12 osób ogląda przepis:
Orzechowe ciasteczka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej