Ciasto bakaliowe - Macao

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

44

178 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

493 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

715 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

0.6 szklanki

2 szklanki

1 łyżeczka

1.5 łyżeczki

4 sztuki

0.3 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1.5 szklanki

1 szklanka

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce i migdały wymieszaj z 1/4 szklanki mąki.

Krok 2

Pozostałą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i gałką muszkatałową.

Krok 3

Miękką Kasię utrzyj z cukrem, dodając partiami jajka i mąkę.

Krok 4

Na koniec, ciągle mieszając mikserem, wlej likier.

Krok 5

Do masy dodaj oprószone mąką owoce i delikatnie wymieszaj łyżką.

Krok 6

Piekarnik nagrzej do 160 st. C.

Krok 7

Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i obsypanej mąką formy z kominkiem i piecz, aż ciasto będzie suche (około 2 godzin).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto bakaliowe - Macao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto bakaliowe - Macao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto bakaliowe - Macao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto bakaliowe - Macao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto bakaliowe - Macao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto bakaliowe - Macao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto bakaliowe - Macao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej