Ciasto kokosowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 słoik

2 opakowania

6 sztuk

6 łyżek

6 łyżek

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Ubić.

Krok 2

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, dodać do ubitych jajek.

Krok 3

Masę wyłożyć na natłuszczoną blachę. Piec w temp. 170C ok. 30 min. Wyjąć, przestudzić.

Krok 4

Ananasy odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Sok z ananasa uzupełnić do 500 mm zimną wodą. W niewielkiej ilości rozcieńczonego soku rozprowadzić kisiel. Ugotować.

Krok 5

Dodać ananasy, Wiórki kokosowe podsmażyć na KASI.

Krok 6

Na biszkopt wyłożyć kisiel, posypać wiórkami, wstawić do piekarnika na 10 min.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej