Ciasto owocowe z kremem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

6 łyżeczek

1 szklanka

3 sztuki

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt upiec według własnego uznania i na nim poukładać owoce z kompotu.

Krok 2

Krem: Budyń ugotować w 1/2 litra kompotu z jabłek.

Krok 3

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody, wlać do budyniu i rozmieszać.

Krok 4

Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę.

Krok 5

Zimny budyń dodać do masy i ucierać.

Krok 6

Ubić pianę z 3 białek, dodać do kremu i delikatnie wymieszać.

Krok 7

Tak przygotowanym kremem zalać biszkopt z jabłkami.

Krok 8

Pozostawić do stężenia kremu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto owocowe z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto owocowe z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto owocowe z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto owocowe z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto owocowe z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto owocowe z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto owocowe z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
17 osób ogląda przepis:
Ciasto na pizzę
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej