Czekoladowa tarta/Carte d'Or Tiramisu

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

200 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

200 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj mikserem. Ciasto wyłóż na stół, zagnieć w kulkę i odłóż na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Schłodzonym ciastem wylep formę do tarty o średnicy 23cm i piecz w 180st.C około 15 minut.

Krok 3

Śmietankę zagotuj w rondelku. Dodaj czekoladę i Kasię, i mieszaj, aż masa będzie gładka.

Krok 4

Masę lekko przestudź, wymieszaj z likierem i wylej na ciasto. Ciasto odstaw na godzinkę do lodówki.

Krok 5

Gotową tartę pokrój na kawałki, posyp wiórkami czekolady i podawaj z lodami Carte d'Or Tiramisu.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

Zobacz również