Czekoladowe Parozzo / Carte d’Or Caffe Latte

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

60 gramów

60 gramów

15 gramów

60 gramów

100 gramów

100 mililitrów

25 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuść w rondelku. Obie mąki wymieszaj razem z migdałami. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z cukrem.

Krok 2

Do masy żółtkowej dodawaj ciągle ucierając, mąkę z migdałami i przestudzoną Kasię. Na koniec delikatnie wymieszaj z ubitą pianą.

Krok 3

Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i posypanej mąką okrągłej formy o średnicy około 22cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz najpierw 10 minut w 200st.C, a następnie jeszcze 10 minut w 180st.C. Ciasto wystudź.

Krok 4

W tym czasie przygotuj polewę czekoladową. W rondelku rozpuść Kasię dodaj śmietankę i połamaną czekoladę. Gotuj, aż czekolada się rozpuści, a polewa stanie się gładka i gęsta.

Krok 5

Jeszcze ciepłą polewą polej ciasto i zrób na niej widelcem delikatny wzorek.

Krok 6

Gotowe ciasto pokrój na ćwiartki i podawaj z lodami Carte d’Or Caffe Latte.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe Parozzo / Carte d’Or Caffe Latte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe Parozzo / Carte d’Or Caffe Latte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe Parozzo / Carte d’Or Caffe Latte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe Parozzo / Carte d’Or Caffe Latte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe Parozzo / Carte d’Or Caffe Latte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe Parozzo / Carte d’Or Caffe Latte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe Parozzo / Carte d’Or Caffe Latte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej