Czekoladowe tymbaliki/Carte d'Or Chocolate Cherry

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

203

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 gramów

25 gramów

25 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie metalowe obręcze o średnicy 6-8cm napełnij lodami i odłóż do zamrażarki.

Krok 2

Kasię rozpuść w rondelku. W misce ubij jajko z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj rozpuszczoną Kasię i wymieszaj łyżką.

Krok 3

Płaską formę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wylej na papier i wyrównaj łyżką tak, by powstał placek o wymiarach około 12x20cm.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego do 170st.C piekarnika i piecz około 15 minut.

Krok 5

Z upieczonego ciasta wytnij metalową obręczą dwa kółka o średnicy 8cm. (Resztę ciasta zjedz.)

Krok 6

Na ciasto wyłóż lodowe tymbaliki. Polej syropem i udekoruj wiśniami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe tymbaliki/Carte d'Or Chocolate Cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe tymbaliki/Carte d'Or Chocolate Cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe tymbaliki/Carte d'Or Chocolate Cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe tymbaliki/Carte d'Or Chocolate Cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe tymbaliki/Carte d'Or Chocolate Cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe tymbaliki/Carte d'Or Chocolate Cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe tymbaliki/Carte d'Or Chocolate Cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej