DORYJKI

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

266

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 słoik

1 sztuka

30 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto.

Krok 2

Rozwałkować na grubość 0,5 cm, wycinać kwadraty, kłaść kawałek marmolady i zlepiać dwa rogi.

Krok 3

Można kłaść kawałek jabłka lub śliwki i zlepiać dwa rogi.

Krok 4

Maczać w białku i cukrze. Upiec.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej