DORYJKI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

9 dekagramów

30 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto.

Krok 2

Rozwałkować na grubość 0,5 cm, wycinać kwadraty, kłaść kawałek marmolady i zlepiać dwa rogi.

Krok 3

Można kłaść kawałek jabłka lub śliwki i zlepiać dwa rogi.

Krok 4

Maczać w białku i cukrze. Upiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • DORYJKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • DORYJKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • DORYJKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • DORYJKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • DORYJKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • DORYJKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • DORYJKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Orzechowe ciasteczka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej