Drożdżowe muffinki z jagodami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

273

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

250 mililitrów

0.5 opakowania

1 sztuka

0.5 kilograma

0.5 szklanki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać cukier i roztopioną (ciepła, nie gorącą) Kasię i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce.

Krok 2

Dodać mąkę i jajko. Dobrze wyrobić i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. godzinę.

Krok 3

Ciasto podzielić na 24 równe kawałki, do których dodawać zmiksowane z cukrem jagody (niecała łyżeczka do każdej z bułeczek).

Krok 4

Włożyć do blaszki na muffinki i piec 15-20 min w 180 stopniach. (Można posmarować muffinki rozkłuconym jajkiem, będą się ładniej prezentowały)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżowe muffinki z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżowe muffinki z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżowe muffinki z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżowe muffinki z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżowe muffinki z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżowe muffinki z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżowe muffinki z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej