Duszona wołowina z warzywami

- Krok 1Mięso pokrój w grubą kostkę, oprósz mąką, obsmaż w garnku na złoty kolor, wyjmij z garnka.
- Krok 2Warzywa pokrój w plastry i obsmaż w tym samym garnku. Dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę, ziele oraz liść laurowy. Smaż chwilę razem.
- Krok 3Dodaj mięso, wlej 600 ml wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr, która sprawi, że całość nabierze pełnego smaku. Zmniejsz ogień i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dopraw do smaku i podawaj z kaszą lub ziemniakami.


Duszona wołowina z warzywami
Wielbiciele dań jednogarnkowych, wśród zalet tego typu potraw, wymieniają łatwość przygotowania, ale też przenikanie się wielu aromatów w jednej potrawie. Do takich dań należy duszona wołowina z warzywami: marchewką cebulą i ziemniakami. Jest idealna na chłodne wieczory – dodaje energii i syci. Na początku musisz opiec pokrojone mięso wołowe. W ten sposób uzyskujemy doskonały smak. Na bazie mięsa i powstałego z niego sosu ugotuje wywar. Nie mniej ważne w tym daniu są warzywa, które musisz pokroić w plasterki – oprócz tego, że dadzą maksimum aromatu, będą ładnie wyglądać na talerzu. Duszona wołowina z warzywami i ziemniakami jest daniem doskonałym na wizytę gości, ponieważ możesz przygotować je wcześniej, a kiedy nadejdzie czas wizyty, podgrzać je – będzie wówczas nawet lepsze, niż zaraz po przyrządzeniu. Danie zjedz solo lub z dodatkami – chlebem, kaszą czy kluseczkami.