
Składniki
700 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżka
1 łyżka
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z Fixem Knorr jajkiem , posiekanymi ziołami i posiekaną kapustą.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na patelni, dodaj pomidory, bulion gotuj 10 min.
Krok 3
Zmiksuj na sos pomidorowy, przetrzyj przez sito i dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Z mięsa formuj kotlety ok 160 g lekko spłaszczone. Podsmaż na patelni z obu stron na rumiano
Krok 5
Włóż do sosu i gotuj ok 20 min. na małym ogniu.
Krok 6
Gotowe gołąbki podawaj z sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej