Gołąbki bez zawijania drobiowe z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki bez zawijania drobiowe z ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr jajkiem , posiekanymi ziołami i posiekaną kapustą.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na patelni, dodaj pomidory, bulion gotuj 10 min.

Krok 3

Zmiksuj na sos pomidorowy, przetrzyj przez sito i dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Z mięsa formuj kotlety ok 160 g lekko spłaszczone. Podsmaż na patelni z obu stron na rumiano

Krok 5

Włóż do sosu i gotuj ok 20 min. na małym ogniu.

Krok 6

Gotowe gołąbki podawaj z sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez zawijania drobiowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka warstwowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej