Halloweenowy przysmak ryżowy

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

73 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij
Halloweenowy przysmak ryżowy

Składniki

ciastka:

85 gramów

40 gramów

2 łyżki

85 gramów

30 gramów

dekoracja:

55 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W żaroodpornej miseczce umieszczonej nad rondlem z gorącą wodą rozpuść Kasię, czekoladę i złoty syrop. Mieszając, dodawaj stopniowo ryż i pianki.

Krok 2

Wyłóż do płytkiej foremki lub na blachę do pieczenia. Przygnieć z wierzchu drugą foremką lub blachą, żeby wygładzić powierzchnię. Wstaw do lodówki na 20 minut.

Krok 3

Wyjmij z lodówki i pokrój w kwadraty lub prostokąty.

Krok 4

Przygotuj zieloną glazurę: wymieszaj cukier puder z kilkoma kroplami zielonego barwnika spożywczego. Dodawaj po trochu wodę i barwnik aż uzyskasz pożądany kolor i konsystencję.

Krok 5

Posmaruj ryżowe przysmaki glazurą i wygładź. Zanim glazura zastygnie, dorób potworowi włosy z czekoladowej posypki. Zrób oczy z dwóch kropelek z białej czekolady. Czarnym lukrem dorysuj źrenice i wykrzywione usta.

1

Opinie o przepisie

  • Danka Kochelt

    Danka Kochelt, 29.10.2015

    fajne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Halloweenowy przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Halloweenowy przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Halloweenowy przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Halloweenowy przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Halloweenowy przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Halloweenowy przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Halloweenowy przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej