Imbirowe ciasteczka

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

11

96 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

0.5 łyżeczki

50 gramów

25 mililitrów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, mąkę, jajko, brązowy cukier, cynamon, imbir wymieszaj mikserem, dodaj rumu.

Krok 2

Zrób z ciasta dość gruby wałek i włóż do zamrażalnika, aż się zamrozi.

Krok 3

Gdy ciasto będzie twarde, obtocz je w mące, pokrój na plasterki (ok. 5-7 mm grubości).

Krok 4

Przełóż na papier do pieczenia, powciskaj rodzynki i piecz w 180 st. C przez około 15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Proste ciastka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej