Język ananasowo - kokosowy

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

2 opakowania

1 opakowanie

1 szklanka

1 słoik

1 opakowanie

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

4 białka ubić na sztywno, dodając cukier i cukier waniliowy.

Krok 2

Następnie wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką.

Krok 3

Włożyć masę na blaszkę wysmarowaną tłuszczem.

Krok 4

Piec 25 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 5

Ananasy odcedzić i pokroić w drobną kostkę.

Krok 6

Z szklanki soku ananasowego ugotować budyń z dwoma łyżkami cukru.

Krok 7

Galaretkę rozpuścić w 1 szklance przegotowanej wody.

Krok 8

Tłuszcz i żółtka rozetrzeć na puszystą masę.

Krok 9

Dodać wystudzony budyń i dobrze rozetrzeć lub zmiksować.

Krok 10

Następnie dodawać gęstniejącą galaretkę i rozmieszać na jednolitą masę.

Krok 11

Następnie dodać pokrojone ananasy i wymieszać delikatnie łyżką.

Krok 12

Krem wyłożyć na biszkopt i dobrze rozprowadzić, a potem przykryć masą kokosową.

Krok 13

Ciasto polać polewą czekoladową i wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej