PRZEPISY.PL

Kaczka z jabłkami i żurawiną

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
24
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • kaczka cała1 szt
  • jabłka6 szt
  • żurawina suszona120 g
  • żurawina ze słoika4 łyżki
  • czosnek główka1 szt
  • olej80 ml
  • Krok 1

    Kaczkę dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się pozostałości piór. Następnie natrzyj dokładnie mięso w środku i na zewnątrz przyprawą Knorr.
  • Krok 2

    Cztery jabłka pokrój w drobne kawałki i przełóż do miski.
  • Krok 3

    Dodaj do nich olej, rozdrobniony czosnek , majeranek, suszoną żurawinę i pozostałą przyprawę Knorr. Całość wymieszaj.
  • Krok 4

    Gotową mieszanką jabłek i przypraw nafaszeruj ściśle kaczkę.
  • Krok 5

    Umieść mięso w naczyniu żaroodpornym. Podlej sokiem jabłkowym i piecz w temperaturze 150 stopni przez 2h, następnie zwiększ temperaturę do 180 stopni na kolejną godzinę.
  • Krok 6

    Pozostałe jabłka obierz i pokrój w cząstki. Przed podaniem kaczki obsmaż je na margarynie z szczyptą cukru przez 2-3 minut. Następnie dodaj żurawinę z słoika i jeszcze chwilę podsmaż.

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

122
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
8
osób dodało do Mniamlisty
45''
5
Łatwe
35
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Łatwe
94
osoby dodały do Mniamlisty
30''
6
Łatwe