Keks

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

37

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

150 gramów

2 łyżeczki

220 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami.

Krok 2

Gdy będzie już puszysta masa, dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Z białek ubić pianę i dodać do ucierającej się masy.

Krok 4

Na końcu dodać bakalie.

Krok 5

Całość wylać do wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej