Keks

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

45

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 gramów

5 sztuk

0.3 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

0.75 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić pianę z białek ze szczyptą soli, żółtka utrzeć z cukrem i Kasią na puszystą masę.

Krok 2

Do masy dodać olej, spirytus oraz przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać.

Krok 3

Bakalie pokroić ,obtoczyć w mące, wsypać do masy wraz z pianą i powoli mieszać.

Krok 4

Piec ok. 50 min., ostudzone ciasto polać polewą czekoladową

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Keks
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej