KEKS EWY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

46

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

6 sztuk

1 łyżeczka

250 gramów

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ucieramy Kasię dodając po 1 żółtku, 1 łyżce cukru i 1 łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Na koniec dodajemy ubitą pianę, bakalie i zapach.

Krok 3

Bakalie obtaczamy w mące, wtedy nie toną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KEKS EWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KEKS EWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KEKS EWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KEKS EWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KEKS EWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KEKS EWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KEKS EWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej