Kiełbasa faszerowana smażoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

179 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

338 osób wydrukowało

Pobierz pdf

788 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

50 gramów

50 gramów

600 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę natnij po środku po długości. Wciskając palcem farsz do środka zrób po środku miejsce na farsz.

Kiełbasa faszerowana smażoną cebulą  - Krok 1

Krok 2

Cebule pokrój w pół plasterki podsmaż na rozgrzanej ramie na złoty kolor. Cebule dopraw do smaku łyżka przyprawy do grilla i majerankiem. Farsz odstaw do przestygnięcia. Zimny farsz wciśnij w nacięcie kiełbasy i posyp po wierzchu pomieszanym z serem i bułka tarta.

Kiełbasa faszerowana smażoną cebulą  - Krok 2

Krok 3

Kiełbasę grilluj na tackach aluminiowych na średnio rozgrzanym grillu około 30 minut przekręcając ja co jakiś czas na boki . Kiełbasę podawaj z polaną sosem chili Hellmann ‘s.

Kiełbasa faszerowana smażoną cebulą  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu możesz zamiast majeranku dodać łyżkę suszonego lubczyku.

10

Opinie o przepisie

  • Juner Marley

    Juner Marley

    o kurde! całkiem spoko! na rymach zawsze warto zawiesić oko ;) i oczywiście posłuchać to po pierwsze. my znamy sie na tym. wiemy jak pisać wiersze ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzanna Jakubowska-Vorbrich

    Zuzanna Jakubowska-Vorbrich

    Gdy frustracja we mnie drzymie, pocieszenia szukam w rymie ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Juner Marley

    Juner Marley

    niezły rym ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzanna Jakubowska-Vorbrich

    Zuzanna Jakubowska-Vorbrich

    Wiem, że to reklama, ale czasem nie mam nawet ochoty patrzeć na składniki tych sztuczności, żeby uzyskać efekt za pomocą naturalności ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Augustowski

    Patryk Augustowski

    bo to darmowa reklama ich produktów :P ale głowa do góry, wszystko da się zastąpić albo zrobić samemu smacznie i zdrowo :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Olech

    Barbara Olech

    Pyszneee

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bliskowska

    Magdalena Bliskowska

    Mniam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzanna Jakubowska-Vorbrich

    Zuzanna Jakubowska-Vorbrich

    Fajne macie przepisy, ale w każdym sosy i przyprawy "gotowce", plus jeszcze margaryna... :( Szkoda...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Zenon Stokowski

    Roman Zenon Stokowski

    Na pewno jestem za przedstawianiem tago rodzaju pomyslów, choć prawdziwie faszerowana kielbasa musialaby byc wydrążona i nafaszerowana, a wtedy raczej klops. Sporo ludzi jednak nie wpada na pomysl, by przygotowac kiełbaski na cebulce w jeden dzien, a w inny kiełbaski pod cebulką. W jeszcze inny mozna połówki kielbasek na cebulce lub polowki pod cebulką, albo otulone cebulką. Potem ćwiatrki kiełbasek, ósemki, siekane, krojone , podtapiane itd. itp. Co dzien mam po iles przepisów na osi czasu i zamula mi to inne informacje, wiec musze zrezygnowac z obserwowania przepisy.pl i zagladac tam wtedy, gdy naprawde bede potrzebowal pomyslu. Ale serwis polecam i pozdrawiam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Krzak

    Wojtek Krzak

    Genialne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kiełbasa faszerowana smażoną cebulą Kiełbasa faszerowana smażoną cebulą

Szukasz alternatywy dla popularnej grillowanej kiełbasy? Zrób ją w wersji faszerowanej cebulą. Będzie stanowiła świetną odmianę klasycznych grillowanych dań – nie tylko kiełbasek, ale także karkówki czy szaszłyków. Do przygotowania tej potrawy nadawać będzie się każdy gatunek kiełbasy, np. śląska albo wiejska. Natnij ją wzdłuż dość głęboko, by zmieścić w niej jak najwięcej nadzienia. Pokrojoną w piórka cebulę dopraw do smaku specjalną przyprawą do grilla oraz majerankiem, który bardzo dobrze pasuje do mięs, zwłaszcza czerwonych. Posyp wierzch każdej sztuki bułką tartą zmieszaną z parmezanem, by po upieczeniu stworzyły razem chrupiącą skorupkę. Kiełbaski grilluj na tacce aluminiowej, delikatnie obracając je co jakiś czas i uważając, by nie wypadło z nich nadzienie. Tuż przed podaniem polej je ostrym sosem chili. Do kiełbasek nadziewanych smażoną cebulą pasować będzie np. sałatka kartoflana z kiszonymi ogórkami, pieczone ziemniaki albo grzanki z chleba. Wypróbuj tę propozycję i zrób grilla inaczej niż zwykle.