Koperty z marmoladą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

316

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

3 szklanki

15 dekagramów

1 słoik

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrób ciasto.

Krok 2

Włóż do lodówki na pół godziny.

Krok 3

Rozwałkuj cieniutko.

Krok 4

Potem krój kwadraty średniej wielkości, na środek nałóż łyżeczkę marmolady i rogi ciasteczka układaj do środka tak, aby zakryły dżem.

Krok 5

Wstaw do gorącego piekarnika (200 st.).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperty z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperty z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperty z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperty z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperty z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperty z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperty z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej