Krucha kokoska

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

100 gramów

2 szklanki

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki połączyć ze sobą i szybko zagnieść na jednolite gładkie ciasto.

Krok 2

Ciasto schłodzić ok. 60 min.

Krok 3

Następnie rwać po kawałku, tworząc kulki.

Krok 4

Piec ok 20 min. w temp. 180'C.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej