Kruche babeczki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

47

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Z mąki, Kasi, żółtek, proszku do pieczenia, cukru i cukru waniliowego zagnieść ciasto.

Krok 2

Rozwałkować na grubość kilki minimetrów i wylepiać foremkami wysmarowane wcześniej Kasią.

Krok 3

Piec je w temperaturze 200 st.C około 20 minut.

Krok 4

Upieczone wyjąć z foremki i udekorować według uznania masami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej