Kruche babeczki z kremem budyniowym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

836

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

1 opakowanie

50 gramów

0.5 szklanki

krem:

400 mililitrów

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

80 gramów

1

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Sypkie składniki wymieszać, dodać pokrojoną Kasię i śmietanę.

Krok 2

Szybko zagnieść ciasto.

Krok 3

Schłodzić w lodówce.

Krok 4

Ciasto rozwałkować, wykroić krążki i wylepić foremki do babeczek.

Krok 5

Babeczki piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220ºC.

Krok 6

Po upieczeniu lekko przestudzić.

Krok 7

Krem: W międzyczasie w rondelku podgrzać Kasię w 300 ml mleka.

Krok 8

W pozostałym mleku rozmieszać budyń, mąkę i cukier. Gdy Kasia z mlekiem zacznie się lekko gotować, wlać do rondelka rozmieszany budyń.

Krok 9

Gotować masę, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki.

Krok 10

Schłodzić od czasu do czasu mieszając, aby nie powstał kożuszek na kremie.

Krok 11

Wykończenie: Na dno każdej babeczki wykładamy po łyżeczce konfitur malinowych (lub z innych owoców leśnych).

Krok 12

Krem włożyć do szprycy i wypełnić foremki. Udekorować borówkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche babeczki z kremem budyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche babeczki z kremem budyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche babeczki z kremem budyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche babeczki z kremem budyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche babeczki z kremem budyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche babeczki z kremem budyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche babeczki z kremem budyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej