kruche babeczki z malinami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

200 gramów

2.5 szklanki

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

krem:

0.5 szklanki

150 gramów

250 mililitrów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodać cukier, sól i Kasię - wszystko razem posiekać.

Krok 2

Następnie dodać żółtka i zagnieść szybko ciasto.

Krok 3

Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm, wykrawać koła i wylepiać nimi foremki nasmarowane wcześniej Kasią.

Krok 4

Ciasto w foremkach ponakłuwać lekko widelcem.

Krok 5

Piec w temp. 120°C na złoty kolor.

Krok 6

Kasię utrzeć z cukrem na puszysty krem.

Krok 7

Kremówkę ubij na sztywno.

Krok 8

Maliny zmiksować na mus. Malinowy mus delikatnie połączyć z bitą śmietaną, następnie z masą tłuszczową.

Krok 9

Gotowe już babeczki za pomocą szprycy dekorować masą malinową, można też samą śmietaną. Na wierzchu można ułożyć po malince.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kruche babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kruche babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kruche babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kruche babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kruche babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kruche babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kruche babeczki z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej