Kruche babeczki z musem jabłkowym z owocami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 puszka

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wsyp do miski (nie musisz przesiewać), dodaj cukier, sól, Kasię. Następnie dodaj żółtka jajek i zagnieć szybko ciasto byle jak, oby się tylko w kupie trzymało.

Krok 2

Chodzi o to by nie rozpuścić Kasi znajdującej się w cieście ciepłymi rękami.

Krok 3

Jeśli nie będzie chciało się skleić możesz dodać łyżkę śmietany.

Krok 4

Ciasto podsyp mąką i rozwałkuj na około 0,5 cm grubości.

Krok 5

Przy pomocy foremek powykrawaj koła i wylep nimi foremki.

Krok 6

Ciasto w babeczkach ponakuwaj lekko widelcem.

Krok 7

Piecz w temperaturze 190 stopni niecałe 30 minut, aż staną się złote.

Krok 8

Babeczki napełnij musem jabłkowym,zrób dekorację owocami według własnego uznania

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche babeczki z musem jabłkowym z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche babeczki z musem jabłkowym z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche babeczki z musem jabłkowym z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche babeczki z musem jabłkowym z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche babeczki z musem jabłkowym z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche babeczki z musem jabłkowym z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche babeczki z musem jabłkowym z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej