Kruche ciasteczka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 kilograma

1 szklanka

2 łyżeczki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać. Dodać proszek do pieczenia, cukier waniliowy i cukier.

Krok 2

Wbić jajka. Kasię pokroić w grube kostki, dodać do suchych składników.

Krok 3

Nożem posiekać wszystkie składniki, a kiedy zaczną się łączyć zagnieść ręką.

Krok 4

Powstałe ciasto rozwałkować, a następnie foremkami do wykrawania (można również szklanką czy kieliszkiem) wykrawać ciastka.

Krok 5

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut (aż się zarumienią).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej