Kruche serduszka

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

335 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki zagnieść, schłodzić w lodówce przez około pół godziny.

Krok 2

Po tym czasie ciasto rozwałkować (na około 3-4 mm grubości), podsypując mąką.

Krok 3

Wycinać ciasteczka.

Krok 4

Układać na blaszce w niedużych odstępach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej