Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz łososia ze skórki, lekko go posól i posyp rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 2
Zetrzyj warzywa na tarce i wymieszaj z drugą rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 3
Rozłóż folię aluminiową, ułóż na niej połowę warzyw, a następnie połóż rybę. Dodaj odrobinę masła, po czym przykryj łososia pozostałymi warzywami.

Krok 4
Zawiń folię i całość gotuj na parze przez około 20 minut. Dopraw danie do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.


Dobra rada:
Podawaj z brązowym ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś gotowany na parze w warzywach
Jedną z najbardziej popularnych i lubianych ryb jest w ostatnich latach łosoś norweski. Nie ma się co dziwić, że ryba ta podbiła europejską kuchnię, bo można jej użyć do wielu potraw – zarówno przekąsek, jak i bardziej wyszukanych dań. Na co dzień i od święta! Nie ma sensu smażyć delikatnego mięsa w ciężkiej panierce. Jedząc łososia gotowanego na parze, w pełni docenisz jego walory.
Dla kogo?
Starasz się unikać smażenia i nadmiernej ilości tłuszczu w potrawach? Z łososiem z warzywami na parze przyrządzanie posiłku będzie dużą przyjemnością. Nie wspominając już o degustacji!
Na jaką okazję?
Jeśli chcesz przyrządzić łososia na obiad lub kolację, zapomnij o smażeniu go w panierce. Doskonały smak ryby zapewni ci podanie jej w zestawie warzyw. Tym razem proponujemy interesujące połączenie marchewki i pora. W towarzystwie tych dwóch warzyw dzwonki łososia na parze będą smakowały naprawdę świetnie.
Czy wiesz, że?
Co nie mniej ważne, łosoś na parze robi się niemal sam. Po przygotowaniu składników, zawijasz wszystko w folię, wkładasz do parowaru, a po kilkunastu minutach cieszysz się wspaniałym, pięknie pachnącym daniem. Łosoś z warzywami na parze nie jest jedyną opcją na przyrządzenie dania. Bardzo dobrze wychodzi pieczony.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz, podaj rybę z dodatkiem ryżu. Co jeszcze pasuje do łososia na parze? Przepis uzupełnij gotowanymi szparagami albo surowymi pomidorkami koktajlowymi. Prawda, że proste?








































