Markizy z marmoladą

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

16

359 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

291 osób wydrukowało

Pobierz pdf

469 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W mikserze wymieszaj obie mąki z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i miękką Kasią.

Krok 2

Następnie wyłóż na przesypany mąką stół i szybko zagnieć ciasto.

Krok 3

Ciasto przenieś na papier do pieczenia i rozwałkuj na grubość ok. 3 mm.

Krok 4

Z ciasta wykrawaj prostokąty o bokach 6 i 7 cm, wycinając w co drugim foremką serduszko.

Krok 5

Resztki ciasta zagnieć ponownie i czynność powtórz.

Krok 6

Ciasteczka razem z folią przełóż na blachę w piekarniku.

Krok 7

Piecz 20 min. w 180 st. C.

Krok 8

Wystudzone ciasteczka smaruj marmoladą i składaj po dwa.

Krok 9

Gotowe ciasteczka posyp cukrem pudrem.

32

Opinie o przepisie

  • Ewa Kaźmierowska

    Ewa Kaźmierowska

    smaczne <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Juziak

    Tadeusz Juziak

    Walentnki.....kocham Was

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Borsuk

    Bożena Borsuk

    Dziekuje za zyczenia dlla Cebie rowniez najlepsze Walentynkowe zyvzenia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Grobelna

    Elzbieta Grobelna

    Ale bym sobie zjadła .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Faber

    Irena Faber

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gracjan Pajor

    Gracjan Pajor

    Dziękuję i WiCE WERSA<3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Pietruszka

    Zbigniew Pietruszka

    Zdolny jestes.Wiesz jak robic plusy u zony.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ala Kochanowska

    Ala Kochanowska

    Zgadzam się z Eweliną, dobre ciastka powinny być upieczone z dodatkiem masła, a nie margaryny i żółtek, a nie całych jaj !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Mitosek-Sabbo

    Danuta Mitosek-Sabbo

    Kupiłam pyszne ciasteczka w Vanilii w Lublinie. Z miłości :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wacław Dolny

    Wacław Dolny

    PYCHOTA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Borcz

    Ewa Borcz

    A nie za slodko??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Niedziałkowska

    Anna Niedziałkowska

    Taką "miłość" to tylko schrupać;))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Helwin

    Barbara Helwin

    Z ciasta francuskiego nie dałoby się podobnych wyczarować? Szybko i prosto?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Kalinowska

    Hanna Kalinowska

    Brawo Janku ja cały czas o tym przypominam swoim znajomym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Szczęśniak

    Halina Szczęśniak

    Oj,zjadło by się te sliczne pyszności! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Janina Zawierta

    Jan Janina Zawierta

    My Polacy to mamy świeto Kupały w czerwcu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Gańcza

    Halina Gańcza

    To żadne święto

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Kontraktowicz

    Jola Kontraktowicz

    Słuchaj ty nam nie pokazuj ty po prostu przynieś a my już stwierdzimy czy są naprawdę smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Wdowiarz

    Urszula Wdowiarz

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Gniewkowska

    Jadwiga Gniewkowska

    Dziekuje za zyczenia i wszystkim przyjaciolom znajomym i korzystajocym zFB zycze wiele radosci milosci szacunku kazdego dnia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Krasińska

    Magdalena Krasińska

    Genialne .... (y).

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Pakula

    Zofia Pakula

    ...i żebyś nie chudła

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Sztur-Majchrzak

    Lidia Sztur-Majchrzak

    http://xflash.ucoz.ru/raznoe/151.swf

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Światłowski

    Kazimierz Światłowski

    Jestem kompletnym laikiem co do produkcji takich pysznosci ale degustacja i ocena moglbym sie zajac Jakby gdzies w Medrzechowie byl taki sklepik?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Wesołowska

    Magdalena Wesołowska

    Niedawno je piekłem, są super!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Korendo

    Marzena Korendo

    ....niejedno serducho podbijecie.....nie mówiąc o brzuszkach....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa

    ❤️❤️❤️❤️❤️dla Hani i Natii

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Banaś

    Paweł Banaś

    Piękne serduszko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Świercz

    Anna Świercz

    No to okej

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Biernacik

    Maria Biernacik

    I ja też Franiu pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Markizy z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Markizy z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Markizy z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Markizy z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Markizy z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Markizy z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Markizy z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej