Markizy z marmoladą

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

16

364 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

291 osób wydrukowało

Pobierz pdf

469 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 gramów

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W mikserze wymieszaj obie mąki z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i miękką Kasią.

Krok 2

Następnie wyłóż na przesypany mąką stół i szybko zagnieć ciasto.

Krok 3

Ciasto przenieś na papier do pieczenia i rozwałkuj na grubość ok. 3 mm.

Krok 4

Z ciasta wykrawaj prostokąty o bokach 6 i 7 cm, wycinając w co drugim foremką serduszko.

Krok 5

Resztki ciasta zagnieć ponownie i czynność powtórz.

Krok 6

Ciasteczka razem z folią przełóż na blachę w piekarniku.

Krok 7

Piecz 20 min. w 180 st. C.

Krok 8

Wystudzone ciasteczka smaruj marmoladą i składaj po dwa.

Krok 9

Gotowe ciasteczka posyp cukrem pudrem.

32

Opinie o przepisie

  • Ewa Kaźmierowska

    Ewa Kaźmierowska , 15.02.2016

    smaczne <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Juziak

    Tadeusz Juziak , 14.02.2016

    Walentnki.....kocham Was

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Borsuk

    Bożena Borsuk , 14.02.2016

    Dziekuje za zyczenia dlla Cebie rowniez najlepsze Walentynkowe zyvzenia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Grobelna

    Elzbieta Grobelna , 14.02.2016

    Ale bym sobie zjadła .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Faber

    Irena Faber , 14.02.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gracjan Pajor

    Gracjan Pajor , 14.02.2016

    Dziękuję i WiCE WERSA<3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Pietruszka

    Zbigniew Pietruszka , 14.02.2016

    Zdolny jestes.Wiesz jak robic plusy u zony.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ala Kochanowska

    Ala Kochanowska , 14.02.2016

    Zgadzam się z Eweliną, dobre ciastka powinny być upieczone z dodatkiem masła, a nie margaryny i żółtek, a nie całych jaj !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Mitosek-Sabbo

    Danuta Mitosek-Sabbo , 14.02.2016

    Kupiłam pyszne ciasteczka w Vanilii w Lublinie. Z miłości :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wacław Dolny

    Wacław Dolny , 14.02.2016

    PYCHOTA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Borcz

    Ewa Borcz , 14.02.2016

    A nie za slodko??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Niedziałkowska

    Anna Niedziałkowska , 14.02.2016

    Taką "miłość" to tylko schrupać;))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Helwin

    Barbara Helwin , 14.02.2016

    Z ciasta francuskiego nie dałoby się podobnych wyczarować? Szybko i prosto?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Kalinowska

    Hanna Kalinowska , 14.02.2016

    Brawo Janku ja cały czas o tym przypominam swoim znajomym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Szczęśniak

    Halina Szczęśniak , 14.02.2016

    Oj,zjadło by się te sliczne pyszności! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Janina Zawierta

    Jan Janina Zawierta , 14.02.2016

    My Polacy to mamy świeto Kupały w czerwcu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Gańcza

    Halina Gańcza , 14.02.2016

    To żadne święto

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Kontraktowicz

    Jola Kontraktowicz , 14.02.2016

    Słuchaj ty nam nie pokazuj ty po prostu przynieś a my już stwierdzimy czy są naprawdę smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Wdowiarz

    Urszula Wdowiarz , 14.02.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Gniewkowska

    Jadwiga Gniewkowska , 14.02.2016

    Dziekuje za zyczenia i wszystkim przyjaciolom znajomym i korzystajocym zFB zycze wiele radosci milosci szacunku kazdego dnia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Krasińska

    Magdalena Krasińska , 14.02.2016

    Genialne .... (y).

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Pakula

    Zofia Pakula , 14.02.2016

    ...i żebyś nie chudła

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Sztur-Majchrzak

    Lidia Sztur-Majchrzak , 14.02.2016

    http://xflash.ucoz.ru/raznoe/151.swf

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Światłowski

    Kazimierz Światłowski , 14.02.2016

    Jestem kompletnym laikiem co do produkcji takich pysznosci ale degustacja i ocena moglbym sie zajac Jakby gdzies w Medrzechowie byl taki sklepik?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Wesołowska

    Magdalena Wesołowska , 14.02.2016

    Niedawno je piekłem, są super!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Korendo

    Marzena Korendo , 14.02.2016

    ....niejedno serducho podbijecie.....nie mówiąc o brzuszkach....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa , 14.02.2016

    ❤️❤️❤️❤️❤️dla Hani i Natii

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Banaś

    Paweł Banaś , 14.02.2016

    Piękne serduszko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Świercz

    Anna Świercz , 14.02.2016

    No to okej

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Biernacik

    Maria Biernacik , 14.02.2016

    I ja też Franiu pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Markizy z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Markizy z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Markizy z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Markizy z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Markizy z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Markizy z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Markizy z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Proste ciastka
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej