Mięso mielone z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso mielone z ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

500 gramów

1 sztuka

60 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, ugotuj do miękkości. Następnie odcedź, krótko odparuj i włóż do miski.

Krok 2

Mleko podgrzej i rozpuść w nim masło.

Krok 3

Ziemniaki rozgnieć na puree, dodaj mleko z masłem, dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Podsmaż na oleju przez około 5 minut.

Krok 5

Dodaj mięso i podsmażaj do momentu zbrązowienia. Dodaj fasolę, przypraw kilkoma kroplami tabasco. Duś wszystko około 10 minut.

Krok 6

Wołowinę przełóż do naczynia żaroodpornego, na wierzch wyłóż puree ziemniaczane. Zapiekaj w gorącym piekarniku około 5-10 minut do momentu aż wierzch potrawy lekko się przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso mielone z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso mielone z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso mielone z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso mielone z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso mielone z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso mielone z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso mielone z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso mielone z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto szafranowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej