
Składniki
0.5 kilograma
500 gramów
1 sztuka
60 mililitrów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, ugotuj do miękkości. Następnie odcedź, krótko odparuj i włóż do miski.
Krok 2
Mleko podgrzej i rozpuść w nim masło.
Krok 3
Ziemniaki rozgnieć na puree, dodaj mleko z masłem, dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Podsmaż na oleju przez około 5 minut.
Krok 5
Dodaj mięso i podsmażaj do momentu zbrązowienia. Dodaj fasolę, przypraw kilkoma kroplami tabasco. Duś wszystko około 10 minut.
Krok 6
Wołowinę przełóż do naczynia żaroodpornego, na wierzch wyłóż puree ziemniaczane. Zapiekaj w gorącym piekarniku około 5-10 minut do momentu aż wierzch potrawy lekko się przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej