Migdałowe ciasteczka z truskawkami i kremem serowym

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

krem:

1 łyżka

300 gramów

1 łyżeczka

300 mililitrów

ciasto:

200 gramów

240 gramów

70 gramów

30 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

dekoracja:

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krem : Zmiksuj ser z cukrem, dodaj cukier waniliowy, na koniec wlej śmietanę. Miksuj do momentu, gdy całość zamieni się puszysty krem.

Krok 2

Ciasteczka: Płatki migdałowe wysyp na żaroodporna blachę i wstaw na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC. Ostudz. Białka ubij na piane, pod koniec dodaj cukier, cukier waniliowy i odrobinę aromatu migdałowego. Miksuj do całkowitego rozpuszczenia się cukru.Zmniejsz obroty, dodawaj partiami wiórki i lekko pogniecione w palcach płatki migdałów. Miksuj około 3 minut. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Uformuj cienkie placuszki o średnicy ok. 7cm i ułóz w równych odstępach. Piecz ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do170oC. Poczekaj aż ciastka wystygną, potem przekładaj je kremem serowym i kawałkami truskawek. Posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Migdałowe ciasteczka z truskawkami i kremem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Migdałowe ciasteczka z truskawkami i kremem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Migdałowe ciasteczka z truskawkami i kremem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Migdałowe ciasteczka z truskawkami i kremem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Migdałowe ciasteczka z truskawkami i kremem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Migdałowe ciasteczka z truskawkami i kremem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Migdałowe ciasteczka z truskawkami i kremem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej