Orzechowe

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

39 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

150 gramów

100 gramów

50 gramów

150 gramów

150 gramów

5 sztuk

10 gramów

150 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię podgrzej, aby się roztopiła, a następnie ostudź.

Krok 2

Do dużej miski wsyp bułkę tartą, migdały, orzechy, cukier i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszaj.

Krok 3

Połącz ze stopioną Kasią. Mieszaj mikserem kolejno dodając po jednym jajku.

Krok 4

Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i obsypanej bułką tartą foremki z kominem.

Krok 5

Piecz 40 min w 180 st. C. Cukier puder wymieszaj dokładnie z 2 łyżkami wody i utrzyj na lukier.

Krok 6

Upieczone ciasto posmaruj lukrem, posyp skórką pomarańczową i udekoruj cukrowymi serduszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej