Orzechowe

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

38 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

100 gramów

50 gramów

150 gramów

150 gramów

5 sztuk

10 gramów

150 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię podgrzej, aby się roztopiła, a następnie ostudź.

Krok 2

Do dużej miski wsyp bułkę tartą, migdały, orzechy, cukier i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszaj.

Krok 3

Połącz ze stopioną Kasią. Mieszaj mikserem kolejno dodając po jednym jajku.

Krok 4

Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i obsypanej bułką tartą foremki z kominem.

Krok 5

Piecz 40 min w 180 st. C. Cukier puder wymieszaj dokładnie z 2 łyżkami wody i utrzyj na lukier.

Krok 6

Upieczone ciasto posmaruj lukrem, posyp skórką pomarańczową i udekoruj cukrowymi serduszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również