Pałeczki z makiem

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

66 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

170 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

dekoracja:

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, Kasię, serek homogenizowany i cukier puder wymieszać.

Krok 2

Zagnieść ciasto, uformować kulę, odłożyć do lodówki na godzinę.

Krok 3

Po wyjęciu rozwałkować cienko na prostokąt o krótszym boku 20 cm.

Krok 4

Ciasto posmarować białkiem i posypać makiem.

Krok 5

Lekko przewałkować wałkiem, by mak wcisnął się w ciasto.

Krok 6

Ciąć na paski o szerokości 1 cm wzdłuż krótszego boku.

Krok 7

Pałeczki zwijać spiralnie i układać na blaszce wyłożonej pergaminem.

Krok 8

Piec w gorącym piekarniku (180 st. C) na złoty kolor (ok. 20 min.).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałeczki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałeczki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałeczki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałeczki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałeczki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałeczki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałeczki z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej