Pieguski

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

542

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

2.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1.5 opakowania

1 szklanka

1

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię ubijamy z cukrem na białą, puszystą masę.

Krok 2

Dodajemy jajko i powoli dosypujemy mąkę wymieszaną z sodą i solą.

Krok 3

Dodajemy posiekaną czekoladę, orzechy i rodzynki.

Krok 4

Wszystko zagniatamy rękoma i dzielimy ciasto na dwie części.

Krok 5

Do jednej części ciasta dodajemy kakao i zagniatamy raz jeszcze.

Krok 6

Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej pergaminem (formujemy kulki, ponieważ rozpłyną się one podczas pieczenia i utworzą placuszki).

Krok 7

Pieczemy w temperaturze 190 stopni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieguski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieguski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieguski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieguski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieguski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieguski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieguski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
CANTUCCI Z MIGDAŁAMI
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej