Pieguski z kukurydzy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

0.33 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

10 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę, wbić jajo, utrzeć, dodać mąkę, proszek i drobno pokruszone płatki.

Krok 2

Rodzynki starannie opłukać, osuszyć, dodać do masy.

Krok 3

Łyżką od zupy wykładać ciastka na blachę wyłożoną pergaminem, piec ok. 20 min., aż się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieguski z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieguski z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieguski z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieguski z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieguski z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieguski z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieguski z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Drożdżowe serduszka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej