Piernikowe serca

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

242 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

0.5 sztuki

6 łyżek

1.5 łyżki

0.5 kilograma

2 łyżeczki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć z cukrem i z Kasią.

Krok 2

Dodać miód i kakao.

Krok 3

Mąkę wymieszać z przyprawą do piernika i z sodą oczyszczoną.

Krok 4

Dosypywać porcjami do utartej masy.

Krok 5

Na końcu dodać kwaśną śmietanę.

Krok 6

Wszystko dobrze wymieszać.

Krok 7

Dodać bakalie.

Krok 8

Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy lub do foremek w kształcie np. serca.

Krok 9

Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 1 godziny w 170 °C.

Krok 10

Można polać polewą kakaową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernikowe serca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernikowe serca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernikowe serca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernikowe serca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernikowe serca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernikowe serca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernikowe serca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej