PIJANY KOKOS

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

10 dekagramów

1.5 łyżeczki

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

10 dekagramów

1.2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego naczynia wbić jajka, dodać cukier i ubić na sztywno, pózniej delikatnie mieszając, dodać mąkę i proszek do pieczenia.

Krok 2

Upiec biszkopt.

Krok 3

Kokos, cukier, kaszę manną wsypać do miski, zalać wódką, wymieszać i odstawić na 3 - 4 godz.

Krok 4

Śmietanę wlać do rondelka, dodać połamaną czekoladę i ogrzewać, aż czekolada się roztopi i zgęstnieje.

Krok 5

Kasię utrzeć, dodawać po łyżce masy, dobrze wymieszać, wyłożyć na biszkopt i polać czekoladą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIJANY KOKOS - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIJANY KOKOS - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIJANY KOKOS - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIJANY KOKOS - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIJANY KOKOS - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIJANY KOKOS - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIJANY KOKOS - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Drożdżówka w misce
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej